Proton Persona Radio Wiring Diagram

Big Banner

Expert Proton Persona Radio Wiring Diagram DIY REPAIR YOUR CAR.Diy Membaiki Kereta Anda.: CARA PEMASANGAN

Expert Proton Persona Radio Wiring Diagram DIY REPAIR YOUR CAR.Diy Membaiki Kereta Anda.: CARA PEMASANGAN

DIY REPAIR YOUR CAR.Diy membaiki kereta anda.: CARA PEMASANGAN - Kenzo 87 cuba tengok hyperlink ini. ?Showtopic=93814 siap ada gambar lagi. 1. Kena buka panel atas dulu. 2. Lepas tu buka screw panel atas. 3. Buka screw radio atas 4. Buka panel screw tombol air con five. Kopek panel air con dan ada lagi 2 screw kena buka. ,biasanya tarik keluar saja radio tu,kalau ketat mungkin dah kene double facet tape kot,memang masalah nak cabut radio yang dah kene gam ni,saya pernah kene sekali so kene tolak dari belakang perlahan-lahan sampai double aspect tu terbuka,owner tu kata untuk mengelakan radio dari dicuri,oh satu lagi gunakan satu besi nipis(biasanya ada dlm kotak radio baru)cungkil kiri dan kanan radio sehingga radio longgar ,maka mudah los angeles anda untuk menarik keluar radio tersebut. =buka terrible beteri terlebih dahulu sebelum memulakan penyambungan wayar supaya litar pintas tidak berlaku. Gunakan test lamp untuk menguji peralatan elektronik kereta anda kerana arus dari mentol check lamp kadang-kadang boleh melebihi 12volt dan akan merosakan peralatan elektronik yang berhampiran. Bengkarun said... Salam bro,nak tanya cmne cara pasang double power m,leh x tunjuk cara2 pasang,klu boleh sertakan dengan foto. Salam.. Sy ada skit nk kngsi cara psang double power m,ringkas ja bleh pham kot, kna mula dr player dlu wyar speaker suma msti kna cut yg tgal pkai suply 12v, acc, ground ja,, blik pda m, 1 m utk mid 1 ag utk woofer, suma msti kna wiring baru.. Cara wiring mla dri btry 12v 2 cable ke m brasingan, ground dri m bleh truh pda skrew kusyen ja, acc ke wyer far flung pda plyer, cara psang pre amp sme cam pasang plyer cme wyer acc pre m je cnect kt wyer remot pda plyer, utk wyer speaker dr m, wyer dr m trus ke speaker ja.. Sy pn x thu ape nma wyer yg cucuk 2,, ia dr plyer ke pre m ccuk je kt cd enter.. Pas 2 output rear dr pre m ke m yg pkai speaker.. Dr supwoofer pre m ke m yg pkai woofer.. Dah siap kna da yg pkar l. A. Utk seting.. Lau x pndai bleh rosak pwer m & speaker @ wofer.. Slmat mncoba.. Piece,,, hhuhu. Semua radio kereta adalah stereo. Bro amik wayar kanan kuning complete tu dan ambil biru belang hitam bermakna tu jadi mono. Jika tuan guna satu speker je dan ambik set kaler je contoh kuning complete dan kuning belang hitam pun dikira mono. X reti sgt bab2 susun ayat. Hehe.

Se även : Complex Wiring Diagram For A Double Pole Double Throw Switch Double Pole Double Throw Switch Wiring Diagram Pictures Of Wiring

The idea below may be something you are also looking for: